יום שבת, 26 במרץ 2011

Sweet Danish- and not the pastry

eurika!!!!!!!!!
זה היה אהבה ממבט ראשון, תמונה אחת ולא הייתי צריכה לראות יותר דבר. עברתי על הרשימה של האתר the selby לפחות 20 פעמים, סרקתי כמעט כל אתר רלוונטי באינטרנט אשר מציג לראווה בתים שאתה יכול רק לחלום שיום אתד ביתך יראה כך ולבסוף מצאתי אותה. לא היה פשוט- כבר כמעט אסרו את כניסתי לאתר the selby מרוב שנכנסתי אליו בשבוע האחרון אבל, אפשר בהחלט להרגע.
עכשיו אוכל לספר לכם מי זאת. שמה בישראל הוא Laura Terp Hansen. הנסן, בת 34, היא מעצבת גראפית דנית אשר מתגוררת בקופנהגן. היא עיצבה עבור מגזינים רבים והידועים מביניהם: Nylon, Sirene, Eurowoman.
לפני מספר שנים הנסן ייסדה מגזין בשם Stella (אירוני משהו?! הבלוג הוא על אובססיה למגזינים ולכלבה האהובה שלי קוראים סטלה). סטלה הוא מגזין דו שנתי, מגניב לגמרי דרך אגב, שאותו תוכלו לראות כאן. האג'נדה של המגזין הוא במשפט אחד "Personality before Glamour". זהו מגזין לנשים אינטיליגנטיות שמחפשות קצת יותר מאשר דוגמניות ותיקים של לואי ויטון ומשדר קוליות ואלגנטיות ללא פשרות.


זאת לארה:
ידעתי שזה אהבה ממבט ראשון מפני שכשאר נשאלה בראיון מהם הדברים שהיא לא יכולה בלעדיהם היא השיבה: צבעים, פרחים ואהבה...awwwwwww. מתוקה אמיתית!!

וזה ביתה:
היא טוענת שהיא אספנית כפייתית של מגזינים, האהובים עליה- The Gentlewoman, Mark magazine, Lula, Love כולם דרך אגב, מונחים ממש כאן על מיטתה. (שימו לב לטפט של הפלמינגו...מדהים!!!)




המאכל האהוב עליה הוא גלידה


בדיוק כפי שהיא אוספת מגזינים כך היא גם בתחום התקליטים- היא מודה שהיא שופטת לפי העטיפה וקונה תקליט רק אם העטיפה יפה בעיניה.








אז מה אתם אומרים?

יום שבת, 19 במרץ 2011

הידעת?!

הידעת?
*המילה Vogue נרשמה לראשונה בשנת 1571. כפי שעם הזמן אופנות משתנות, כך גם הגדרות של מילים. תחילה, משמעות המילה ניתנה ע"י אינדו-אירופים ומשמעותה הייתה: "to go", כלומר, לזוז, ללכת, לצאת וכדומה. הגרמנים פירשו את המילה כך: "to sway". המילה עברה לאוצר המילים הצרפתי ומשמעותה הייתה: "to sail". מאז המילה הוטמעה במילון הצרפתי, עברה גילגולים רבים ולבסוף ניתנה לה המשמעות: "prevailing fashion", "fashionable things".

*השם "Vogue" ניתן ע"י העורכת הראשונה של המגזין. אישה בשם Josephine Redding. רדינג, שהכירה את מי שעתיד להיות בעלי המגזין טרם החלה לעבוד שם, קיבלה על ידיו משימה- להמציא שם למגזין בהתהוות. רדינג לא ידעה מה עליה לעשות ומיד פנתה למילון. היא החלה לדפדף בו ומצאה שם אשר השביע את רצונה, הלא הוא: Vogue!!!
וכך היה כתוב בהגדרה המילונית (תיאלצו להסתפק בגרסא באנגלית)
“Vogue: Mode or fashion prevalent at any particular time; popular reception, repute, generally used in the phrase ‘in vogue’: as, a particular style of dress was then ‘in vogue’; such opinions are now ‘in vogue.’”

*המגזין שהיה אז שבועי, הכיל גם כתבות בנושא בעלי חיים- הנושא האוהוב על רדינג, שכן, היא לא הייתה חובבת אופנה וממש לא הייתה אנה ווינטור!

*הרוב המוחלט במשרדי ווג דאז היו גברים. בשל כך, היו במגזין הרבה מאוד תכנים הקשורים לעולם הגברי.


כך נראה חדר במשרדי ווג. התמונה משנת 1911


טוב אז כמו שהבטחתי, הנה מספר מגזינים אהובים עליי עם קישורים לאתרים שלהם, פשוט ליחצו על שם המגזין.



יום שישי, 18 במרץ 2011

The History Channel

ונעבור לפינתנו המשעממת (אך מעשירה) בנושא: "היסטוריה של מגזיני אופנה..."

מגזין האופנה הראשון פורסם בשנת 1672. שמו היה: Mercure Galant. השם מתייחס לאל מרקורי- שליח האלים. השם ניתן למגזין כיוון שהוא היה שליח החיים הטובים, חיי התרבות והאריסטוקרטיה! בימים ההם האופנה הוכתבה ע"י מלכים ומלכות ומידי חודש היה נשלח גיליון ובו ציורים ודיוקנאות של אנשי המלוכה בבגדיהם היוקרתיים. כך אנשים סביב העולם יכלו לדעת מה מתרחש בבירת האופנה דאז, פריז. המגזין הוקם ע"י Jean Donneau De vise. המגזין, בנוסף להיותו מפיץ הבשורה האפנתית היה מכיל גם פואמות קצרות, קטעי רכילות (מי התחתן בחצרות במלוכה), ביקורות על תאטרון, שירה, וכו'.
הפצת המגזין פסקה בשנת 1674, אך התחדשה בשנת 1677 על בסיס חודשי ובשמו החדש Nouveau Mercure Galant- כלומר, מרקורי גאלאנט החדש. המגזין דיווח לארצות חוץ ולפרובינציות בצרפת על עולם האופנה, על מסחר בדברי מותרות ועל גינוני טקס בחצרו של לואי הארבע עשר, מלך צרפת."מרקור גאלאנט" זכה בהצלחה פיננסית והפך בעבור המנויים מן הפרובינציות לסמכות בלתי מעורערת בענייני ספרות וחדשות מחצר המלכות ומן החברה הגבוהה. הוא המשיך להופיע בתקופת המהפכה הצרפתית בשם "מרקור פראנסז". ב-1811 נסגר בפקודת נפוליאון הראשון אך הופיע מחדש ב-1815 ונסגר שוב ב1825.
בתמונה, הוצאתו הראשונה של המגזין משנת 1672:
מגזין אופנה נוסף אשר זכה להצלחה רבה אך הופיע שנים רבות לאחר מכן היה La Gazette Du Bon Ton. המגזין הוקם בשנת 1912 על ידי Lucien Vogel. המגזין סיקר את ההתפתחויות התחום האופנה, אורח חיים ויופי. המגזין שאף לדמות לעצמו אופי אליטיסטי על מנת להבדיל עצמו ממגזינים מתחרים באותה העת. נוסף על כל, מחיר למנוי שנתי עלה כ425$ במחירים בני זמננו, מחיר מופקר לעומת מגזינים אחרים. כמו כן, המגזין חתם על הסכם מיוחד בו מתארחים בתי האופנה הכי מוברחים של פריז ואף לא מעצב אחר. ביניהם, בית האופנה הנודע של Poiret. פירוש השם Bon Ton הוא "טעם טוב", כלומר, מי שרוכש את המגזין הינו בעל טעם טוב, או לפחות מגדיר עצמו כך. בכל הוצאה של המגזין הופיעו כעשרה עמודים מרכזיים בהם ציורים של בגדי המעצבים הגדולים, בסגנון הארט-דקו.

שער המגזין, שנת 1920


שמלה בעיצובה של Jean Paquin משנת 1914



והגענו לחלק המעט יותר מעניין והמעט יותר מוכר לחלקינו. תחילה, החומר היבש:
ווג (Vogue) הוא ירחון אופנה, עיצוב וסגנון חיים משפיע ונחשב היוצא לאור בארצות הברית ומופץ בעשרים ואחת מדינות. ביניהן: אוסטרליה, ברזיל, צרפת, רוסיה, קוריאה וכו', הגיליון הראשון שלו יצא ב-1892, וכיום הוא מופץ ביותר ממיליון עותקים.

השער הראשון של ווג, שנת 1892
הווג היה בין הפרסומים שהעלה את תופעת דוגמניות העל, ועליו כמו על כל תעשיית האופנה מועברת ביקורת כמחשיבים את המראה החיצוני והרווחה החומרית יתר על המידה. אני באופן אישי חושבת שביקורת זו מעט מחמירה. נכון שרוב המגזין עוסק ביופי לא מתפשר וכמעט בלתי ניתן להשגה אך, אנו צריכים לדעת מה לקחת מזה. אם במגזין כתוב שהדבר החם הבא הוא אודם בצבע כחול, האם זה אומר שאני בתור קוראת המגזין חייבת לשים אודם בצבע שכזה? ממש לא! המגזין מטרתו לבדר אותנו, הוא מעביר לנו תכנים אשר מידת הרצינות שאנו מייחסים לה תלויה אך ורק בנו. קריאת המגזין אינה מחייבת אותך להידמות לדוגמניות אשר מציפות את הפרסומות ואינה מחייבת אותך לקנות את התיקים והנעליים המפורסמים בו. לכן, אני רואה במגזינים אלה את האסקפיזם המושלם כיוון שאני משווה אותם לספר טוב- הם מעוררים בי השראה ולוקחים אותי לעולם דמיוני אשר רחוק מהמציאות אותה אני חיה. התכנים במגזין כמעט אשלייתיים ואנו חייבים לזכור זאת. הדוגמניות שמופיעות בו אשר מכתיבות את אידיאל היופי מעוררות השראה אך אינן מאיימות עליך בשום צורה להדמות להן. הגיון בריא הוא כל מה שצריך על מנת להסתכל על מגזינים אלה באור חיובי ולייחס להם חשיבות בידורית- כמו שיר טוב, או ספר מרתק.
הווג ידוע בעיקר כעוסק באופנה עילית, אך הוא מפרסם גם מאמרים על אמנות, תרבות, פוליטיקה והגות.
בשנות ה-60 העורכת הראשית של המגזין הייתה Diana Vreeland, היא הפנתה את קהל היעד של המגזין לקהל הצעיר ובני "מהפיכת המיניות" של עשור זה. בשנת 1973 נכנסה לתפקידה Grace Mirabella אשר ביצעה שינויים מרחיקי לכת הן מבחינה עיצובית והן מבחינת העריכה, כל זאת על מנת להתאים את הירחון לשינויים המתרחשים בחברה באותה העת. אולם, העורכת המוצלחת ביותר, הידועה ביותר והאישה אשר חוללה שינויים מהפכניים בירחון זה היא האישה והאגדה Anna Wintour.
זאת היא בתמונה- במראה הכי מוכר שלה, ה"Bob" (תספורתה הקצרה) ומשקפי השמש בסגנון Jackie-o.
מאז שנת 1988 ווינטור עושה כל שביכלותה על מנת להשאיר את הירחון מדורג במקום הראשון. בכדי לעשות זאת, ווינטור אימצה גישה מעט יותר "אנושית" אשר דוגלת בכך שאופנה צריכה לפנות לרוב רבדי החברה ובכך היא מציעה אלטרנטיבות זולות יותר לבגדי המעצבים היוקרתיים וחושפת בפנינו את האופציות המעט יותר נגישה לעולם היוקרתי של האופנה. הדוגמא הכי טובה לכך היא שעל שער הגיליון הראשון אשר פורסם תחת ניצוחה של ווינטור, הופיעה הדוגמנית הישראלית מיכאלה ברקו כאשר היא לובשת מכנסי ג'ינס קרועים של ליוויס (דבר אשר נחשב בזמנו כטבו) ויחד איתם, באופן מעט סותר, היא לבשה סוודר של המעצב Christian Lacroix.
כך היא הצליחה להעביר את המסר שלה אשר אומר שאופנה יכולה להיות כל דבר אשר נותן לנו את האופציה לבטא את עצמינו, בין אם זה בגד יוקרתי של מעצב-על או לחילופין מכנסי ג'ינס קרועים העולים מעט מאוד כסף. בנוסף, עם יציאת שער זה ווינטור החלה להכתיב טרנד חדש אשר קבע כי אין זה פסול להראות דוגמנית בצילום שהוא לאו דווקא תקריב של פנים בלבד (ללא גוף).

אז זהו לבינתיים יקיריי, היה מעט ארוך אבל אתם חייבים להסכים שהיה מעניין, לא?
בהמשך...טיזרים על המפלצת האופנתית בשם ווג ובנוסף אספר על המגזינים האהובים עליי במיוחד!



יום שני, 14 במרץ 2011

האנטומיה של גרייס

אז למה בעצם פיתחתי אובססיה כה גדולה למגיזינים? אחזור להתחלה....
הכל התחיל מהגיליון המדובר של ווג, חודש אוקטובר, שנת 2003, עליו דיברתי בפוסט הקודם. לא היה לי מושג אז מה זה ווג, מלבד השיר של מדונה! מתוך שיעמום מוחלט (וגם משיכה בלתי מוסברת לבלונד הקורן של הגברת פאלטרו והפוני הגזור כהלכה) העיתון פשוט היפנט אותי והתחלתי לדפדף בו וכך מצאתי עצמי מעלעלת במגזין כ3-4 שעות ברצף!




הייתי מוקסמת במיוחד מהצבעים הבוהקים של התמונות המרהיבות אשר צולמו ע"י סטיבן מייזל. הביגוד ה"קרקסי" והצבעים בשיער פשוט היפנטו אותי. כך מצאתי עצמי יום-יום מדפדפת במגזין הספציפי הזה. עד שלא רכשתי לי מגזין נוסף פשוט לא הצלחתי לשחרר! המגזין הלך איתי לכל מקום. לסלון, לשירותים, למיטה ומקומות רבים וטובים. מה שהפנט אותי יותר מכל היה חלק ממשפט אחד פשוט וקליל אשר נכתב על "עמוד השער" של צילומים אלו:
"making fashion fun" (זה באותיות הקטנות).

ואכן כך היה...כיף!! פשוט כיף להתסכל על התמונות הללו וממש אין להן תאריך תפוגה!
התמונה התחתונה, היא זו שהקסימה אותי במיוחד- הרעיון שבחורה ביום יום תלך עם כאלה מחממי ידיים, היה נראה לי אבסורד ומשעשע כאחד! לא היה לי ספק שנגלה בפניי עולם חדש וקסום!




והנה שוב צץ לו מחמם הידיים אשר כבש את ליבי...תראו את הצבע המדהים הזה!!

ככל שהתקדמו להם השנים, כך בקיאותי בתחום המגזינים גדל וכך גם חוסר השליטה ברכישת מגזינים חדשים! נוסף על כך האינטרנט התפתח והפך למקור בלתי נדלה של מידע בכל הקשור למגזינים והתחלתי להכיר את כל הפרצופים של כל השמות העומדים מאחורי התצלומים האהובים עליי כל כך, אשר מופיעים ב-VOGUE ושאר מגזינים בעלי שמות גדולים.

שם אחד שליווה אותי הרבה שנים שייך לאישה שהערצתי יותר מכל והיא ללא ספק אישה מיוחדת במינה: Grace Coddington. אם לא שמעתם עליה, זה הזמן! קודינגטון היא ג'ינג'ית אנרגטית עם דמיון פורה שיכול לקחת אותנו בדפדוף אחד למקומות שנמצאים אי שם, הרחק הרחק בדמיונה. קודינגטון יוצרת סצינות מרתקות אשר שובות אותך ולא נותנות לך מנוח- אתה פשוט מהופנט מהאושר בצבעים, בביגוד, באביזרים, בלוקיישן...מהכל.

הנה היא בתמונה:


קודינגטון יוצרת בהפקות שלה סצינות אשר מכונות "dreamscapes" כלומר סצינות חלומיות. אין מילה מדוייקת יותר לתאר את מה שאישה זו עושה. כאשר קודינגטון והצלמת אנני לייבוביץ' משתפות פעולה (מה שקורה לעיתים קרובות) אשפר לומר שפשוט יוצא קסם. לקודינגטון משיכה בלתי מוסברת לאגדות דיסני וכך כמעט כל שנה ישנה סדרת צילומים יפהפיה המבוססת על סיפורי הדיסני הללו. על מנת שתבינו מדוע אני נמשכת כל כך לתמונות מעוררות ההשראה הללו החלטתי שישנם דברים שהשתיקה יפה להם ואם יורשה לי עוד קלישאה קטנה אז גם תמונה אחת שווה אלף מילים.

ALICE IN WONDERLAND- VOGUE U.S. DECEMBER 2003








HANSEL AND GRETEL- VOGUE U.S. DECEMBER 2009




BEAUTY AND THE BEAST- VOGUE U.S. APRIL 2005






כל התמונות מהאתר style.com.
והנה עוד משהו קטן לשטוף בו את העיניים, וידיאו מאתר הצילומים של עמי ותמי משנת 2009.





בפוסט הבא אספר לכם קצת על ההיסטוריה של המגזינים, מתחום האופנה כמובן...
כיצד הכל התחיל?
מי קבע מה אופנתי ומה לא?
כיצד התפרסם המגזין?
אני יודעת שאתם כבר נורא סקרנים אך תיאלצו לחכות לפוסט הבא!

יום שבת, 12 במרץ 2011

תחילתה של ידידות מופלאה....

הכל התחיל בשנת 2003 בחיפה, בביתה של דודתי. הייתי אז כבת 17, ילדה תמימה שטרם נחשפה לרדידות תהומית, או בשמו היותר מוכר: VOGUE. פניה הקורנות של העלמה גוויניט' פאלטרו חייכו אליי מבעד לקובץ דפים בוהקים ויפים שאין כמותם. ידעתי שזה יהיה רומן אשר מועד לפורענות אך הייתי מוכנה לשאת בתוצאות...
האהבה פרחה וכך נכנסו לחיי עוד הרבה קבצי דפים בוהקים שכאלה.
ניתן לומר שאני מכורה, אך הרצון להפסיק לצרוך מגזינים שטחיים איננו ניכר בי. הרי זה ידוע שעל מנת לטפל בבעיה, עליך להודות בכך שאכן יש לך בעיה. אם כך, אינני מודה...טוב לי עם ערימות המגזינים אשר מציפים את מדפי חדרי ואין לי כל כוונה להפסיק לצרוך אותם. ואם לא די בכך, נתבקשתי לפתוח בלוג עבור קורס בשם "אוסף פרטי" בו אני אספר על כל רזי המגזינים ואת מסקנותיי בנושא.
בבלוג זה אשתף, אספר ואדריך אתכם כיצד לחוות אסקפיזם שמיימי. זה לא קשה, מבטיחה, כל שעליכם לעשות הוא לצעוד לחנות הספרים הקרובה לביתכם, לרכוש מגזין בנושא אופנה אשר תופס את מבטכם, לחזור לביתכם, לעלעל בדפים המריחים כמו חו"ל ולשקוע אט אט בעולם שכולו טוב...נכון שזה נהדר?!
אז המסע מתחיל...יש לכם כבר מגזין?!
צילמתי עבורכם את האוסף הפרטי שלי בשני אופנים:
1.קוקטי ועדין








2. GLITTERY TRASH!!!!